Acupunctura, o noua metoda de tratare a acneei

Ai o baie plina de produse de curatare care nu au niciun efect, tratamente si creme care se presupunea ca trebuie sa te ajute sa scapi de acnee?  Conform celor peste 30 de ani de cercetari, a venit vremea sa apelam la medicina alternativa. Cand vine vorba de acnee, acupunctura este solutia.

What-Is-Acupuncture

O analiza sistematica ce cuprinde 43 de teste  atat in limba engleza cat si in chineza  a gasit stimularea prin acupunctura un tratament eficient, fara reactii adverse pentru tratarea acneei.  Cateva din terapiile individuale precum ambutisarea, sunt dovedite a fi mult mai bune decat medicamentele din farmacii folosite in tratarea pacientilor, conform cercetarii publicate in Medical Acupuncture.

Acupunctura consta in inserarea in piele a unui ac steril de grosimea unui fir de par, fiind o modalitate nedureroasa prin care se transmit semnale catre creier ca trebuie sa faca anumite schimbari in interiorul corpului.

Conform lui Mary Sabo, specialista in acupunctura, botanica chinezeasca si asistenta a directorului clinic de la Centrul YinOva din New York, acupunctura ca si forma de medicina a dat rezultate inca de acum 2000 de ani. Cand urmezi terapia cu acupunctura pentru tratarea acneei, trebuie sa urmezi si o anumita dieta si sa iei anumite plante si suplimente chinezesti, deci e nevoie de mai multa implicare decat atunci cand iei o pastila sau aplici o crema.

Dar Sabo mai spune si ca beneficiile acupuncturii se extind dincolo de cosurile fiecarui pacient, si de obicei dureaza mult timp dupa ce tratamentul a luat sfarsit.

“Cremele obisnuite folosite in tratarea acneei  doar ascund anumite disfunctii interioare.” , pe langa faptul ca pot produce reactii adverse nedorite precum iritatii, piele uscata si chiar cicatrici, a mai spus aceasta.

Acele sunt aplicate in puncte astfel incat sa trimita semnale de imbunatatire (a imunitatii sau digestiei), de reducere (a inflamatiilor) si de punere in miscare a energiei  inerte.

“Tratamentele cu acupunctura functioneaza astfel incat sa ai un corp mai sanatos si intreg procesul sa vindece acneea din interior – tocmai de aceea multi dintre pacientii mei vad o imbunatatire atat in cazul digestiei, cat si al somnului, al nivelului de stres si al energiei.”

De asemenea,  cercetarile au mai aratat ca  numarul pacientilor vindecati este mult mai mare daca acupunctura este combinata cu tratamente  cu plante.

Voti ati incerca aceasta metoda? Ati apelat vreodata la medicina alternativa?

sursa foto : sophisticatededge.com

“be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

Advertisements