Ce imprimeuri poartă bărbaţii în sezonul primavară/vară 2013

Imprimeurile au fost dintotdeauna percepute ca subliniind personalitatea fiecăruia dintre noi, exprimând o stare anume sau evidenţiind o anumită siluetă. În acelaşi timp imprimeurile reprezintă o pauză de la materialele clasice, monocromatice care tind să definească garderoba unui bărbat. În acest sezon, imprimeurile pentru bărbaţi vin într-o mare varietate.

springmensprints

Mai închise la culoare, vesele sau îndrăzneţe, anul acesta avem de unde alege la capitolul imprimeuri. Dragi bărbaţi e timpul să adoptaţi o atitudine diferită, să ieştiţi din anonimat şi să vă distraţi datorită acestei noi tendinţe. Dar să vedem în continuare ce imprimeuri au propus designerii.

Animal print pentru bărbaţi

Această tendinţă reprezintă o provocare pentru bărbaţi întrucât până acum animal print-urile se regăseau preponderent în colecţiile feminine. Aşadar fie că vorbim de piele de şarpe sau de imprimeu leopard, ambele au fost prezente pe marile podiumuri de modă. Dacă plănuieşti să adopţi această tendinţă atunci caută modele simple şi croieli bine realizate şi lasă imprimeul să transmită mesajul. Pentru a nu încărca ţinuta încearcă să combini imprimeurile cu nuanţe complementare şi accesorii cât mai puţine. Dacă eşti mai curajos atunci încearcă sa porţi două impriemeuri într-o ţinută statement. Iată ce ne propun Dirk Bikkembergs, ZMC şi Kenzo.

01spring2013printsformenanimalprints

Motive etnice pentru bărbaţi

Cu rădăcinile bine ancorate în tradiţie, dar într-o interpretare mult mai modernă, imprimeurile etnice au invadat colecţiile primăvară/vară ale designerilor într-o multitudine de stiluri, modele şi culori. Motivele etnice au fost reinventate în acest sezon. Achiziţionează un costum cu un astfel de imprimeu sau o piesă vestimentară uşoară ori un tricou pe care îl poţi foarte uşor purta într-o ţinută casual. Inspiră-te din ţinutele prezentate de designeri. Iată şi modelele prezentate de Phillip Lim, Henrik Vibskov şi Miharayasuhiro.

02spring2013printsformenethnicprints

Linii şerpuite pentru bărbaţi

Acest model de imprimeu nu este tocmai o noutate pe podiumuri întrucât este asociat cu moda anilor ’70. Folosite pe materiale noi şi inovatoare, iaar mai apoi în croieli moderne, imprimeurile cu linii şerpuite te vor face să te simţi fresh de fiecare dată când le porţi. Aceste imprimeuri arată foarte bine în combinaţii de culori intense şi vesele.  Iată modelele prezentate de Etro şi Qasimi Homme.

04291304291303spring2013printsformenpaisleyprints

Carouri şi imprimeuri cu pătrate şi linii încrucişate pentru bărbaţi

La fel ca şi clasicele dungi, carourile şi imprimeurile cu pătrăţele şi linii încrucişate sunt mereu prezente în prezentările de modă fiind asociate cu imaginea bărbatului modern. În acest sezon, acestea au câştigat o nouă perspectivă după cum paleta de culori este una caldă cu nuanţe deschise. De la combinaţii de negru, alb şi roşu până la fuziuni neaşteptate precum roz şi albastru, opţiunile par a nu se mai termina. Reîmprospătează-ţi garderoba cu un costum cambrat cu acelaşi imprimeu sau unul din două materiale diferite pe care îl poţi purta cu alte imprimeuri, sau culori în tendinţe precum cele prezentate de Dries Van Noten, Daks şi Moschino.

04spring2013printsformenchecksplaids

Imprimeuri geometrice pentru bărbaţi

Îndrăzneţe şi vesele dar cu o doză de masculinitate, imprimeurile geometrice nu au arătat niciodată mai bine ca acum. Fie că eşti genul de bărbat care ţine pasul cu moda sau unul mai conservator, imprimeurile geometricete  te vor ajuta să fii la modă fără a renunţa la estetic.

Imprimeurile prezentate pe podiumuri au fost extrem de diverse, însă un singur element comun le-a unit. Este vorba de combinaţia care nu se demodează niciodată alb-negru. Aşadar fie că vorbim de imprimeuri geometrice mari sau mici, introduse în ţinute casual sau elegante , orice ai alege să porţi vei fi IN. Iată câteva modele prezentate de Jil Sander, Wooyoungmi şi Poul Brouwer.

04291304291305spring2013printsformengeometric

La acestea se adaugă bine cunoscutul imprimeu camuflaj, reinventat intr-o multitudine de stiluri, imprimeul floral, prezent şi în colecţiile feminine, dungile, de la cele cu influenţe marină până la cele orizontale şi verticale şi nu în ultimul rând imprimeurile artistice.

Ţie ce imprimeu îţi place?

“Be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

sursa foto: fashionising

Advertisements