Ce ochelari de soare purtăm în sezonul primavară/vară 2013

Zilele însorite încep să fie din ce în ce mai numeroase , aşa că o pereche de ochelari de soare reprezinta cel mai util accesoriu pe care îl puteţi purta în sezonul cald. Dar să vedem ce ne-au pregătit designerii pentru primavara/vara 2013.

1.Rame rotunde

spring-summer-2013-eyewear-trends-1

Ochelarii de soare cu rame rotunde au fost prezenţi în aproape toate colecţiile primavară/vară 2013.  Cercuri mici, medii sau mari, toate au putut fi admirate la Acne, Holly Fulton, Jil Sander, Matthew Williamson, Mara Hoffman şi mulţi alţii. Ramele diferă în ceea ce priveşte culorile, cât despre lentile acestea sunt fie mai închise fie mai deschise. Pe cât de drăguţi sunt pe atât de greu sunt de asortat. Încearca mai multe mărimi şi culori pentru a vedea care ţi se potriveşte.

2.Forme ciudate

spring-summer-2013-eyewear-trends-2

Ochelarii de soare cu forme ciudate suntşi ei la modă în noul sezon. Fendi, Versace şi Angelo Marani propun modele multifaţetate în culorii vii, uneori chiar combinaţii de două culori. Aceste modele sunt foarte interesante, puţin futuristice şi cu siguranţă atrag toate privirile.

spring-summer-2013-eyewear-trends-3

Marni, Prabal Gurung şi Alberta Ferretti au prezentat şi ei câteva modele foarte cool, cu forme şi culori unice. Ochelarii creaţi de Prabal Gurung au o rama metalică foarte interesantă.

Ochelarii de soare cu forme ciudate pot reprezenta piesa de rezistenţă a unei ţinute. Poarta-i cu părul tapat sau cu o coafura cu aspect de păr ud şi adaugă un ruj cât mai colorat pe buze. Alege culoarea ramei în funcţie de garderoba ta.

3. Ochi de pisică

spring-summer-2013-eyewear-trends-4

Ochelarii de soare cu forme ce imită ochii de pisică sunt în continuare la modă. Prezenţi la Alice + Olivia, Jason Wu, Anna Sui, Erdem şi Rachel Roy, aceşti ochelari au putut fi admiraţi într-o multitudine de design-uri. Anna Sui a ales să îi accesorizeze cu flori din plastic. Dar poate cei mai spectaculoşi sunt ochelarii creaţi de Erdem datoriăa ramei triple şi a lentilelor verzi.

4.Ochelari oglindă

spring-summer-2013-eyewear-trends-5

Ochelarii de soare cu aspect de oglindă sunt şi eu IN în acest sezon. Şi acest model a fost prezentat într-o multitudine de culori, forme şi mărimi. La Giles am putut admira ochelari mari, rotunzi cu lentile colorate asemănătoare cu oglinzile, în timp ce la Burberry Prorsum ramele au avut aceeaşi culoare cu lentilele. La Just  Cavalli ochelarii au mărime medieşi nuanţe de roşu. Designerii au ales să accesorizeze look-ul cu buze în nuanţe îndrăzneţe.

5.Ochelari de protecţie

spring-summer-2013-eyewear-trends-6

Una dintre cele mai interesante tendinţe o reprezintă ochelarii în formă de ochelari de protecţie. Michael Kors a optat pentru ochelari mari, roşii, în timp ce Milly by Michelle Smith a prezentat modele de “ochelari de protecţie transparenţi” la care a adaugat un eyeliner neon. Ochelarii din colecţia Tracy Reese au rame negre şi lentile transparente.

6.Forme mari

spring-summer-2013-eyewear-trends-7

Modele mari, rotunde sau pătrate ale lui Jacky O au putut fi admirate în majoritatea prezentărilor de moda. Dacă la Rebecca Minkoff fotomodelele au purtat ochelari de soare rotunzi, în combinaţia de negru cu argintiu, la Marni aceştia au avut o formă mai patrată, combinând albastrul cu albul.  Gucci a optat, de asemenea pentru ochelari mari a căror culoare a asortat-o cu hainele.

7. Rame interesante

spring-summer-2013-eyewear-trends-8

Formele şi modelele cât mai ciudate ale ochelarilor de soare au umplut podiumurile. La House of Holland lentilele au fost rotunde iar ramele au avut diverse modele. Carven a creat un model foarte futurist si indraznet. Calla a ales sa decoreze ochelarii în jumatate superioară a acestora, lăsând libere lentilele. La fel ca şi ochelarii cu forme ciudate, aceste modele sunt menite să scoată o ţinută din anonimat.

8.Rame decorate

spring-summer-2013-eyewear-trends-9

Rame cu diverse imprimeuri sau aplicaţii sunt peste tot. La Prada şi Anna Sui pe rame au fost aplicate flori din plastic. Ochelarii Roberto Cavalli sunt ceva mai elaboraţi întrucât aplicaţiile folosite de acesta sunt mult mai detaliate.

spring-summer-2013-eyewear-trends-10

Ochelarii cu imprimeu sunt şi ei la modă în noul sezon. Stella McCartney şi Alice + Olivia au folosit în prezentările lor ochelari cu imprimeu animal print. La Tory Burch şi Felder Felder , imprimeurile sunt artistice.

Varietate propusa de creatori pentru sezonul primavara/vara 2013 este una foarte mare, astfel că iti va fi imposibil să nu găseşti măcar o pereche care să ţi se potrivească şi să fie şi la modă.

sursa foto: millionlooks

“Be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

Advertisements