Cum purtăm salopetele în această vară

Ce au în comun Blake Lively, Kim Kardashian şi Jennifer Lopez în afara faptului că toate trei sunt cunoscute în întreaga lume şi s-au făcut remarcate pentru stilul lor vestimentar? La toate trei le place să poarte salopete atât pe covorul roşu cât şi în viaţa de zi cu zi.

rompers-jumpsuits-2013-15

Trendul salopetelor a apărut pentru prima dată în anul 2010, iar anul acesta se bucură de o revenire. Aceste obiecte vestimentare sunt extrem de versatile şi comfortabile. Ele pot fi purtate la o mulţime de ocazii: combină-le cu un blazer şi o curea pentru o ieşire nocturnă în oraş şi nu uita să îţi pui în picioare o pereche de încalţări cu toc înalt, bijuterii statement şi un clutch. Pentru ţinutele de zi cu zi  poartă salopeta cu sandale cu talpa joasă sau balerini şi o geantă de umăr.

Un alt avantaj al salopetelor este acela că nu este nevoie să le accesorizezi, astfel că atunci când eşti în criză de timp şi trebuie să arăţi bine, o salopetăva fi scăparea ta.  Iată în continuare câteva sfaturi pentru cumpărarea şi purtarea corectă a salopetelor!

CE TREBUIE SĂ ŞTIM ATUNCI CÂND CUMPĂRĂM ŞI PURTĂM SALOPETELE?

Lungimea potrivită

În zilele noastre salopetele sunt disponibile într-o multitudine de stiluri şi lungimi. Dacă eşti mai înaltă, atunci poţi purta salopete lungi până în pământ, în schimb dacă eşti micuţă de înălţime cel mai bine ţi se potriveşte o salopetă a cărei lungime să nu depăşească genunchiul.

Culori şi imprimeuri

rompers-jumpsuits-2013-16

Dacă ai probleme în alegerea unei anumite culori ţine minte că o salopetă într-o singură culoare se potriveşte oricărei femei. Efectul continuu al unei singure culori permite alungire corpului. Dacă vrei să atragi atenţia cu ţinuta ta atunci alege o salopetă cu imprimeu sau una într-o culoare puternică.

Mărimea potrivită

Mărimea potrivită este elementul cheie atunci când cumperi haine, dar este şi mai importanta atunci când achiziţionezi o salopetă. Ai în vedere faptul că salopetele foarte mulate pot accentua imperfecţiunile şi formele. Una din modalităţile prin care poţi evita să te faci de râs într-o salopetă este să te asiguri că aceasta este largă peste tot, în timp ce talia este perfect scoasă în evidenţă.

Materialele potrivite

rompers-jumpsuits-2013-17

Evita achiziţionarea de salopete confecţionate din materiale sintetice precum spandex-ul sau polyester-ul. După cum am menţionat anterior, o salopetă trebuie să îţi pună în edivenţă corpul, asadar materiele recomandate sunt jerseul tricotat, bumbacul şi denimul. Aceste materiale se pot lega în anumite zone în timp ce în altele să ofere lejeritate.

Sistemul de închidere

Un lucru te poate opri la cumpărarea unei salopete, faptul că este foarte greu de dat jos. Aşadar în caz că vrei să adaugi acest obiect vestimentar în garderoba ta, caută un model care poate fi data jos uşor: modelele care au cât mai puţine fermoare şi nasturi sunt cele mai bune.

Acestea fiind zise, sper că ţi-am fost de ajutor în alegerea salopetei potrivite pentru vara care abia a început.

sursa foto: millionlooks

“Be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

Advertisements