Ghid de purtare a sandalelor greceşti

Vara a venit, e momentul să dăm de-o parte cizmele, ghetele şi pantofii, e vremea sandalalor şi a papucilor! Astăzi vorbim despre modelele de sandale pe care le purtau grecii antici…

greek-sandals.jpg

Putem să ne considerăm fericite pentru că în zilele noastre, piaţa ne oferă o mulţime de modele de sandale greceşti. Cea mai simplă alternativă este să le porţi cu o rochie simplă într-o singură culoare. O altă opţiune o reprezintă combinarea unei perechi de sandale negre cu o rochie albă pentru a crea o ţinută trendy fără a-ţi lăsa încălţările să îţi eclipseze rochia. În cazul în care simţi că încălţările nu sunt suficiente pentru completarea ţinutei atunci poţi adăuga şi o curea (într-o culoare potrivită) în jurul taliei.

Cum purtăm aceste sandale?

Modelele de sandale purtate de grecii antici sunt destul de versatile, ceea ce permite combinarea lor cu o mulţime de obiecte vestimentare. Aşadar, în caz că vrei să îţi scoţi în evidenţă picioarele foarte lungi, poartă-le cu fuste mini, pantaloni scurţi sau ¾.

1665201040_1_1_3

Dacă vrei să adaugi un accent şic şi elegant cu sandalele tale greceşti, poţi opta pentru modelele în nuanţe argintii sau aurii, care pot fi purtate chiar şi la evenimente formale precum o nuntă.

Dacă vrei să investeşti într-o astfel de pereche de sandale care pot fi purtate cu foarte multe ţinute, atunci alege modele cât mai simple cu maxim 3-4 barete pe lateral. Eşti norocoasa deţinătoare a unor picioare lungi şi subţiri?! Atunci trebuie să îţi achiziţionezi măcar o pereche de sandale cu o singură bretea pe centru. La polul opus, pentru picioarele groase sunt recomandate sandalele cu multe barete.

greek-sandals-1.jpg

În cazul în care vrei să păstrezi un look subtil, alege culori delicate precum nude, alb, negru şi maro.

Vrei să adaugi o pată de culoare în ţinuta ta? Atunci optează pentru o pereche într-o nuanţă neon sau pastel.

La cât de multe modele şi culori sunt va fi aproape imposibil să nu găseşti măcar una care să îţi placă şi să ţi se potrivească.

“Be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

sursa foto: http://www.millionlooks.com

Advertisements