Spune şi tu “Adio!” inesteticelor scame! (DIY IDEA)

Subiectul de astăzi este reprezentat de scame, mai exact am să vă prezint o metodă foarte rapidă şi eficientă de a scăpa de aceste intruse.

Sunt genul de persoană care nu suportă să se îmbrace cu haine confecţionate din materiale sintetice, de aceea în mare parte caut să le cumpăr doar pe cele confecţionate din bumbac. De ce nu îmi plac şi nici nu le recomand?! E simplu!

  • În primul rând pentru că nu absorb traspiraţia, ba chiar transpiri mai mult atunci când porţi astfel de haine.
  • Dacă este frig afară nu vei reuşi să te încălzeşti dacă porţi haine din polyester, iar dacă temperaturile sunt ridicate atunci îţi va fi şi mai cald.
  • Pot apărea diverse iritaţii la nivelul pielii din cauza compuşilor chimici din care sunt realizate materialele.
  • Dacă te afli lângă o sursă de foc, rişti ca acestea să îşi schimbe forma şi dimensiunea din cauza căldurii, plus că iau foc mult mai repede decât bumbacul.
  • Şi nu în ultimul rând materialele sintetice se scămoşează! Ceea ce eu nu suport, pentru că au un aspect nu tocmai plăcut!

Dar, uneori, sunt nevoită să mai fac şi excepţii, şi asta pentru că nu am altă alternativă. O excepţie o reprezintă dresurile! De curând mi-am achiziţionat mai multe perechi de dresuri groase de iarnă,colorate, confecţionate bineînţeles din polyester, căci asta ne oferă piaţa, mai exact chinezii. În fine, după ce le-am purtat o singură dată am văzut că s-au scămoşat, de supărare am dat vina pe cizmele în care fusesem încălţată întrucât zona cu scame era exact sus unde se terminau cizmele, de fapt materialul prost din care dresurile erau confecţionate era de vină. Le-am făcut cruce şi am zis că nu am să mai fac niciodată această combinaţie. Dar ce să vezi, acum câteva zile am aflat de o metodă simplă, rapidă şi foarte eficientă de a scăpada de inesteticele scame! Astăzi v-o împărtăşesc şi vouă. Trebuie să recunosc faptul că la început am fost puţin reticentă şi nu prea am crezut, dar cum sunt curioasă, am zis să încerc şi m-am convins că FUNCŢIONEAZĂ!

Aşadar, aveţi nevoie de un aparat de ras, fie că e el, nou sau unul folosit şi bineânţeles scamele de care vreţi să scăpaţi:

DSCN6573 (2)

Tehnica e simplă! Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi scamele cu ajutorul aparatului de ras la fel cum îndepărtezi părul în mod normal de pe piele.

DSCN6577 (2)

MARE ATENŢIE! MATERIALUL TREBUIE SĂ FIE BINE ÎNTINS!

Pentru cei care nu cred, voi adăuga şi un filmuleţ realizat de mine în timp ce eliminam scamele de pe dresurile cu pricina:

De acum încolo nu îmi va mai sta nicio scamă pe haine!

Voi ce părere aveţi de această metodă?

“Be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

Advertisements