Culoarea “vedetă” a acestui an

“Lively. Radiant. Lush… A color of elegance and beauty
that enhances our sense of well-being, balance and harmony.”
(Pantone)

Conform celor de la Pantone Inc., o companie care combină şi standardizează culorile, verdele smarald sau Emerald Green este culoarea anului 2013.

11262012_cotyslideshow_04

Aceasta a putut fi admirată şi pe podiumuri în diverse nuanţe şi tonuri. La Gucci nuanţele de verde au avut tente de albastru şi galben.

GUC_0436 GUC_0456 GUC_0474

Zac Posen a combinat două nuanţe de verde pentru a crea rochia de mireasa a colecţiei.

00360h_426x639

“ Verdele este cea mai întalnită culoare în natură, ochiul uman vede mai mult culoarea verde decât alte culori din spectrul de culori. De-a lungul istoriei, multifaţetatul smarald a strălucit şi fascinat. La nivel simbolic, smaraldul este asociat cu claritatea, inovaţia, reînnoirea, ceea ce este foarte important în lumea complexă în care trăim. Această culoare puternică poate fi folosită cu uşurinţă atât de către designerii de modă cât şi de designerii de interior.” , a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului de culori Pantone.

12122012_sophisticated_moodboards

Aceasta este nuanţa de verde smarald a celor de la Pantone. Este intensă şi are o tentă de albastru în ea. O culoare foarte frumoasă ce poate fi foarte uşor integrată în ţinutele tale.

emerald-green-is-pantones-color-of-2013-2

Nanette Lepore a adus în colecţia sa primăvară/vară 2013, accesorii de culoarea smaraldului pentru ţinutele sale, o curea lată şi pantofi asortaţi şi genţi. În ceea ce priveşte vestimentaţia, designer-ul a combinat verdele smarald cu alb şi negru, de la bluze şi sacouri la fuste, rochii sau pantaloni.

00150h 00110h 00120h 00050h 00020h

Această culoare-accent, poate fi folosită cu usurinţă atît la haine şi accesorii cât şi în machiaje şi la manichiură. Daca vrei să porţi această culoare, dar nu eşti încă foarte hotărâtă atunci îţi poţi colora unghiile cu un lac verde smarald sau te poţi machia pentru a vedea daca îţi place. Aşa că fie că alegio  ojă care se crapă, cu sclipici sau mată, oja în nuanţe de verde nu trebuie să îţi lipsească anul acesta!

pageverdeoja

Verdele este o culoare de primavară, aşa ca îţi va fi foarte uşor să o asortezi cu nuanţe de galben, albastru intens, alb şi negru.

Poţi de asemenea să îţi accesorizezi ţinutele cu bijuterii de culoarea smaraldului, cum ar fi o pereche de cercei. un inel sau o brăţară.

11262012_cotyslideshow_02

Culoarea vedeta a anului 2012 a fost Tangerine tango, mai exact, culoarea mandarinei, un roşu portocaliu vibrant, în timp ce în 2010 turcoazul a fost “vedeta”. Multe celebrităţi au ales să poarte verdele smarald pe covorul roşu, fără ca acesta să fie în tendinţe.

vibe-vixen-emerald-green2-600x400

Ţie îţi place această culoare?

sursa foto: http://www.vogue.it , http://www.vogue.co.uk , http://www.pantone.com, http://www.elleuk.com , google.ro ,

“Be yourself, everyone else is already taken.” Bisous!

Advertisements