20 de sfaturi pentru un păr ca în reclame

Pentru că toate ne dorim să avem un păr la fel ca cel din reclame sau ca cel al vedetelor, dar nu ne permitem întotdeauna să mergem la salon, fie din cauza bugetului, fie din cauza lipsei timpului, vreau să vă vin în ajutor cu 20 de sfaturi, oferite de specialiştii din domeniu, pe care trebuie să le urmaţi dacă vreţi să aveţi un păr frumos şi sănătos care să atragă toate privirile precum un magnet!

healthy-hair1

 1. O coafură cu finisaj de salon se obţine cu două aparate pentru coafat (de exemplu o placă pentru îndreptat şi un foehn). Este indicat sfatul celor de la coafor atunci când alegi să le achiziţionezi pe cele pentru acasă; poate că vei plăţi ceva mai mult, dar vei avea garanţia calităţii acestora atunci când vine vorba de performanţă. Aparatele pentru coafat trebuiesc reevaluate şi curăţate periodic, pentru a te asigura că nu încălzesc prea tare.
 2. Cele care au părul uscat ar fi bine să facă tot posibilul să stea departe de sursele de căldură-uscător, placă, ondulator- şi în acelaşi timp să îşi hrănească părul din belşug cu o mască hidtratantă, cel puţin 1 dată pe săptămână.
 3. Fixativul nu trebuie NICIODATĂ pulverizat de la o distanţă mai mică de 25-30 de centimetri. Părul poate deveni lipicios şi se va depune prdus în exces. Rezultatul va fi un look deloc sexy!
 4. Vârfurile despicate pot fi reparate. Încearcă să previi problema, hrănind regulat părul cu proteine. Iată o mască folositoare în acest sens: amestecă 1-2 ouă cu o lingură de zeamă de lămâie şi aplică apoi pe păr, de la jumătatea lungimii firului de păr până la vârfuri, Lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care clăteşte foarte bine părul.
 5. Părul sănătos reprezintă o bună bază pentru coafare şi styling. Foarte important este ca atunci când vrei să aplici orice mască/balsam/tratament, părul trebuie bine şters de excesul de apă. Astfel produsul aplicat nu se va mai dilua şi va pătrunde mai bine în firul de păr.
 6. Poţi folosi oricâte produse vrei, trebuie doar ca acestea să fie complementare şi aplicate în ordinea corectă: tratament-> bază de coafare-> textură-> fixare.
 7. Fixativul flexibil şi serumul cu uleiuri preţioase sunt produse “MUST HAVE”, întrucât ambele oferă strălucire părului, iar tu vei putea obţine un look rebel sau unul perfect finisat.
 8. Cele care au părul ondulat trebuie să se asigure că au părul perfect zvântat înainte de a aplica un produs pentru coafat. Tot ele trebuie să nu abuzeze de difuzorul foehn-ului, dacă vor ca onduleurile lor să rămână cât mai bine separate.
 9. Starea părului este strict legată de dieta noastră! Dacă vei adăuga în meniul tău alimente ce conţin acizi graşi Omega 3 cu siguranţă vei observa o schimbare în bine a părului tău.
 10. Dacă ai părul gras, este bine să aplici şamponul pe părul uscat, adaugi puţină apă şi masezi. Surplusul de grăsime va fi imediat absorbit şi eliminat rapid la clătire. Eu am încercat acest remediu şi chiar funcţionează, aşa că încearcă şi tu dacă ai această problemă.
 11. Cele care îşi colorează părul trebuie să îşi adapteze şi ritualul de îngrijire a părului  pentru a păstra cât mai intensă culoarea pentru mai mult timp, dar şi pentru că produsele destinate părului vopsit sunt create special pentrua regenera firele supuse proceselor chimice.
 12. Verifică termenul de valabilitate al produselor pentru coafat! În caz că nu ştiai până acum, folosirea aparatelor de coafat peste produse expirate sau vechi vor deteriora părul. Cu siguranţă nu vrei asta!
 13. Dacă părul tău are tendinţa să se usuce, mai ales la rădăcină, perie-l înainte de a-l spăla pentru a stimula circulaţia sângelui la nivelul scalpului. Se va produce sebum ce va ajuta la prevenirea deshidratării.
 14. La ultima clătire a părului după balsam şi/sau mască sau tratament trebuie folosită o apă cât mai rece cu putinţă pentru a ajuta la închiderea cuticulelor. Rezultatul este un păr strălucitor!
 15. Atunci când alegi să îţi vopseşti părul trebuie să ştii că există o mare diferenţă între vopseaua din magazine şi cea profesională. Vopseaua pe care o foloseşti acasă este o culoare simplă, rapidă, dar riscul este foarte mare pentru că este foarte posibil să nu îţi iasă culoarea pe care ţi-o doreşti.
 16. Nu ştii cu ce culoare ţi-as sta bine, atunci cel mai indicat este să ceri sfatul unui specialist, pentru că el îţi va recomanda ceva în funcţie de istoricul părului tău. Culoarea folosită la salon este mai blândă pentru păr, pentru că hair-styiliştii ştiu ce cantitate şi cum trebubuie aplicată.
 17. Toate produsele care au în componenţa lor alcool şi care fixează foarte puternic, duc la scăderea intensităţii culorii. În special în ziua colorării părului, în cazul culorilor precum blond cenuşiu, irise, roşu sau arămiu nu se recomandă fixativ cu putere mare de fixare.
 18. Vârfurile trebuie tunse 1 dată la 4-6 săptămâni, pentru a scăpa de vărfurile despicate ce apar în urma pieptănarii repetate, frecării de haine sau gulere, etc.
 19. Menţinerea culorii între vopsiri se realizează cu un serviciu special de împrospătare. Specialiştii recomandă Ilumina Color de la Wella Professionals.
 20. Câteodată avem nevoie de placă sau ondulator, dar asta v duce la pierderea umidităţii şi elasticităţii firelor de păr. Aşa că este indicat să aplicăm pe păr un tratament leave in după samponare şi mască. Acesta se aplică pe părul uscat după care se piaptănă bine pentru a fi distribuit uniform pe toata lungimea firului de păr.

 

Sper că sfaturile oferite vă vor fi de ajutor pentru a avea părul la care toate visăm!

“Be yourself, everyone else is already taken.”Bisous!

Advertisements